bilgi@dogansar.bel.tr 0 (346) 881 2027
Corona Virüsü Tedbirleri Tarihi: 23.03.2020

Doğanşar Belediye Başkanlığı

Corona Virüsü Tedbirleri

Bu kapsamda Doğanşar Belediyesi olarak  ilçemiz içerisin  dezenfekte edilmesi Sokakların yıkanması işyerlerini dezenfektesi Kamu kurum ve Kuruluşlarını dezenfekte edilmesi  ulaşım araçlarını dezenfekte edilerek Park Bahçeleri dezenfekte yapılmış olup halkımızın Bu kapsamda çok duyarlı olmalarını talep etmekteyiz Zorunlu olmadıkça Evde çıkmamalarını ve hijyenik kurallara uymalarını önermekteyiz.

Corona Virüsü Tedbirleri

Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için standart öneriler arasında düzenli el yıkama, öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burnun kapatılması, et ve yumurtaların iyice pişirilmesi yer alır. Öksürme ve hapşırma gibi solunum yolu rahatsızlığı belirtileri gösteren kişilerle yakın temastan kaçınmalıyız.

Şu an COVID-19 enfeksiyonuna karşı geliştirilmiş bir aşı henüz yoktur.

Corona virüs dahil tüm solunum yolu hastalıklarından korunabilmek için aşağıdaki önlemlerin düzenli olarak uygulanması önerilmektedir:

• Ellerinizi sık sık, 20 saniye süreyle su ve sabunla yıkayın. Küçük çocukların da aynı şekilde ellerini yıkamasını sağlayın.
  • Su ve sabun bulunamıyorsa alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanın.
  • Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu kağıt mendille kapatın, ardından mendili mutlaka çöpe atın.
  • Kirli ellerle ağzınıza, burnunuza ve gözlerinize dokunmayın.
  • Corona Virüs belirtileri olan yada teşhisi konmuş hastalarla aynı kaptan yemek yemek, aynı bardağı paylaşmak veya öpüşmek gibi kişisel temastan kaçının.
  • Kapı kolları ve oyuncak gibi sık dokunulan yüzeyleri temizleyin ve bunları dezenfekte edin.

Dünya Sağlık Örgütü, riskli bölgelere seyahat eden herkes için aşağıdaki tavsiyeleri vermektedir;

• Çiftlikler, pazarlar, ahırlar ve hayvanların bulunduğu diğer yerleri ziyaret ederken genel hijyen kurallarına uymalarını,
  • Hayvanlarla temas öncesi ve sonrası düzenli olarak ellerini yıkamalarını,
  • Hasta hayvanlarla temastan kaçınmalarını,
  • Çiğ ya da iyi pişmemiş hayvan ürünlerini tüketmemeleri gerektiği konusunda uyarmaktadır.

Doğanşar Belediye Başkanlığı